Κοζάνη: Άνοιξε για τα ΙΧ και τα ασθενοφόρα η Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων.

Άνοιξε για τα ΙΧ και τα ασθενοφόρα η Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων

Στον Αγιασμό στην Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων με αφορμή την επανακυκλοφορία των Ι.Χ. επιβατικών οχημάτων παρέστη ο πρώην Υφυπουργός Μεταφορών και Υποψήφιος Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Σημειώνεται ότι στις 21 Μαρτίου 2023 είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη εργασίας στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με πρωτοβουλία του κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενίσχυση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει με την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων  και συμμετείχαν  ο πρώην Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης και παρουσία βουλευτών του νομού Κοζάνης και των Δημάρχων Σερβίων και Βελβεντού.

"Το είπαμε το κάναμε" τόνισε ο πρώην Υφυπουργός Μεταφορών.

 
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Παπαδόπουλου:
«Σημαντική μέρα η σημερινή κυρίως για τους κατοίκους των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού, γιατί μετά από 78 ημέρες ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας δίνεται σήμερα σε μερική κυκλοφορία με ασφάλεια, αλλά μόνο για τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα.

Με πρωτοβουλία μου το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντιμετώπισε άμεσα το πρόβλημα και ενίσχυσε κατ’ εξαίρεση με 3.000.000€ την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για να αντιμετωπίσει  λάθη και  παραλείψεις ετών.

Θα πρέπει τώρα με σοβαρότητα και συνέπεια να συνεχιστεί το έργο με λεπτομερή και ενδελεχή έλεγχο σε κάθε σημείο της γέφυρας, ώστε να παραδοθεί καθ’ ολοκληρία και να γίνεται με ασφάλεια η διέλευση για όλα τα οχήματα.

Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς επιστήμονες και είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν άμεσα το δύσκολο έργο που ανέλαβαν»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απόφαση Αστυνομικής Διεύθυνσης  Κοζάνης θα ισχύουν από την 14:00 ώρα του Σαββάτου:
Α) Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας και μόνο των επιβατηγών αυτοκινήτων, των επιβατηγών αυτοκινήτων με ρυμουλκούμενο όχημα, των μοτοσικλετών, των μοτοποδηλάτων, των λεωφορείων, καθώς και των φορτηγών οχημάτων, με μεικτό βάρος μικρότερο των 3,5 τόνων, στην Ε.Ο. Κοζάνης Λάρισας, από τη Χ/Θ 18+900 έως τη Χ/Θ 20+300 (Υψηλή Γέφυρα Σερβίων).

Η κυκλοφορία των ανωτέρω οχημάτων στην Ε.Ο. Κοζάνης Λάρισας, θα διεξάγεται κανονικά, ρυθμιζόμενη από τους υφιστάμενους φωτεινούς σηματοδότες για την εναλλακτική μονοδρόμηση της οδού «από την ΧΘ 18+900 έως την ΧΘ 20+300» , σε «λωρίδα» πλάτους 4,00 m στο μέσον – άξονα του καταστρώματος αυτής, με την τοποθέτηση σε πυκνή διάταξη πλαστικών κώνων επαρκώς στερεωμένων.

B) Η κυκλοφορία των λεωφορείων, καθώς και των φορτηγών οχημάτων με μεικτό βάρος μεγαλύτερο των 3,5 τόνων, θα διεξάγεται από Αθήνα, Λάρισα για Κοζάνη από το 39ο χλμ. της Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας (διασταύρωση Τριγωνικού)-Ρύμνιο-Γέφυρα Ρυμνίου.

Γ) Η κυκλοφορία των λεωφορείων, καθώς και των φορτηγών οχημάτων με μεικτό βάρος μεγαλύτερο των 3,5 τόνων, που κινούνται στην Επαρχιακή Οδό Κοζάνης – Ρυμνίου και αντιστρόφως, θα διεξάγεται, ακολουθώντας ένα εκ των κάτωθι ενδεικτικώς αναφερόμενων δρομολογίων:
  • Επαρχιακή Οδός Ρυμνίου–Αιανής, Αιανή-Δημοτική Οδός Αγίου Αθανασίου, Δημοτική Οδός Αιανού, Επαρχιακή Οδός Κοζάνης-Αιανής-Κυκλικός Κόμβος εισόδου πόλεως Κοζάνης- Βατερό- Ενωτική Οδός ή Εγνατία Οδός και αντιστρόφως.
  • Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο Ρύμνιο-Καισαρειά- Διασταύρωση Καρυδίτσας και αντιστρόφως.
  • Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο Ρύμνιο-Καισαρειά-Επαρχιακή Οδό Σπάρτου-Διασταύρωσης Βαθυλάκκου (13ο χλμ. Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας) και αντιστρόφως.


Ευκαιρίες / Προσφορές σε Γυαλιά ηλίου & Μαγιό..

Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη