Στρώστε τραπέζι και φέρτε το τσιπουράκι, σε λίγο οι πεντανόστιμες τηγανιτές σαρδέλες θα είναι έτοιμες. Ένα Μεσογειακό πιάτο να μοσχοβολάει όλη η γειτονιά...
Τι θα χρειαστούμε;
- 1 κιλό σαρδέλες
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- Αλεύρι
Βήμα βήμα η δημιουργία..
- Καθαρίζουμε τα ψάρια από τα λέπια και την κοιλίτσα τους και τα πλένουμε καλά.
- Τα βάζουμε σε ένα τρυπητό τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά ίσα ίσα να ενσωματωθεί το αλάτι με τα ψάρια.
- Τέλος βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει αλευρώνουμε τα ψάρια και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές για να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Προσοχή: Δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα για να μην στεγνώσουν γιατί είναι μικρά τα ψαράκια.
Ευκαιρίες | Προσφορές