Ο Διαβατινός Σεφ ετοιμάζει Μπριάμ με τραχανά !


Παραδοσιακό φαγητό, εύκολο στην προετοιμασία του, που βασίζεται στην αξιοποίηση των καλοκαιρινών λαχανικών. Με την προσθήκη του τραχανά γίνεται ιδιαίτερα αγαπητό και στα παιδιά.
Τι υλικά θα χρειαστούμε:
  • 1 μελιτζάνα (κομμένη σε κύβους)
  • 2 κολοκύθια μεγάλα (κομμένα σε κύβους)
  • 200g φασολάκια (καθαρισμένα)
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης (κομμένες σε μεγάλα κομμάτια)
  • 2 πιπεριές πράσινες (κομμένες σε μεγάλα κομμάτια)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (κομμένες σε φέτες)
  • 2 μεγάλες τομάτες (κομμένες σε κύβους)
  • 200g ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • 200g τραχανάς γλυκός
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • 2κ.σ θυμάρι
  • 2κ.σ δεντρολίβανο
  • 2κ.σ ρίγανη
  • 3κ.σ μέλι
  • 2κ.σ πάστα λιαστής τομάτας
  • 400g ξινομυζήθρα
  • 1κ.γ ζάχαρη 
Εκτέλεση συνταγής βήμα-βήμα..
Βήμα 1: Ετοιμάστε το μπριάμ. Βάλτε μέσα σε ένα ταψί τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τα φασολάκια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις ντομάτες. Πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, την ρίγανη, το δεντρολίβανο και θυμάρι.
Βήμα 2: Βάλτε μέσα σε ένα μπολ το μέλι, το ελαιόλαδο, την πάστα λιαστής ντομάτας και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το μέλι και περιχύστε τα λαχανικά. Ανακατέψτε καλά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Βήμα 3: Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, βγάλτε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίστε με το τραχανά, προσπαθώντας να τον βάλετε μέσα στα υγρά. Ανάλογα με τα υγρά που έχει το φαγητό, προσθέστε το ανάλογο νερό που χρειάζεται για να μαγειρευτεί ο τραχανάς.
Βήμα 4: Βγάλτε το φαγητό από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά.
Βήμα 5: Σερβίρετε με πασπαλισμένη ξινομυζήθρα.
προωθούμενο από ©yolenis


Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ευκαιρίες | Προσφορές

Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη