Σε εξέλιξη οι εργασίες για την «Ανάπλαση Πλατείας Μακροχωρίου»


Αλλάζει εικόνα και μορφή η πλατεία Μακροχωρίου, στο ύψος του παλιού Δημαρχείου Απ. Παύλου. Οι εργασίες για την «
Ανάπλαση Πλατείας Μακροχωρίου» συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, με σκοπό να δημιουργηθεί μια ανοικτή ενιαία πλατεία ορατή από το δρόμο και προσβάσιμη από άτομα με αναπηρία καθώς και ηλικιωμένα άτομα.

- Το Accessoire.gr είναι μια ατομική επιχείρηση με 8 έτη εμπειρίας στον χώρο των ανδρικών, γυναικείων, παιδικών αξεσουάρ και ρούχων. Κάντε κλικ εδώ

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπεται να αυξηθούν τα δέντρα με ποικιλία από αειθαλή κωνοφόρα και φυλλοβόλα, που μαζί με τα μεγάλα υπάρχοντα πλατάνια θα δροσίσουν το μικροκλίμα της πλατείας, ενώ τον χειμώνα θα την προστατεύσουν από τους ανέμους.

Φώτος:




Ο σχεδιασμός αποσκοπεί στη χρήση της πλατείας από όλα τα μέλη της κοινότητας για τις εκδηλώσεις, αλλά και σαν χώρος στάσης και αναψυχής.

Οι νέες εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας, αφορούν σε:
  • Κατασκευή νέων δαπέδων.
  • Μεταφορά του ηρώου και κατασκευή νέας βάσης.
  • Οριοθέτηση και επίστρωση του πεζόδρομου με κυβόλιθο.
  • Τοποθέτηση καθιστικών.
  • Κατασκευή νέας βρύσης.
  • Κατασκευή κράσπεδων και πεζοδρομίων.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 430.000 € ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη 2014-2020 CLLD/LEADER και ίδιους πόρους. 


Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη