Δημοτικό Σχολείο Διαβατού-Μέσης: «Η Κίνηση δίνει Ζωή»


10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023. 
Την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στις δράσεις που είχαν προγραμματιστεί από τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, με αφορμή την 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θέμα «Η Κίνηση δίνει Ζωή», η οποία γιορτάστηκε παράλληλα με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023. 

Μόνο που τη φετινή χρονιά, ένα μέρος των αθλητικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο του διδακτηρίου της Μέσης είχαν διαφορετικό χαρακτήρα. Πέραν της άσκησης, δόθηκε έμφαση και στην αξία της υγιεινής διατροφής, η οποία πρέπει να πηγαίνει χέρι – χέρι με την άσκηση. Για τον λόγο αυτό, και αφού υπήρξε αρχικά ενημέρωση για την αξία των φρούτων στη ζωή μας, οι μαθητές/τριες, τόσο του σχολείου μας όσο και του Νηπιαγωγείου Μέσης, έλαβαν μέρος σε σκυταλοδρομία, κατά την οποία όμως, αντί για σκυτάλες, οι μικροί "αθλητές" έδιναν στον/στην συναθλητή/τριά τους ένα φρούτο (αχλάδι, μήλο, μπανάνα, ρόδι, κυδώνι, πορτοκάλι). Μετά το πέρας των δράσεων, σε όλα τα παιδιά δόθηκαν 1-2 αχλάδια, προσφορά του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μέσης, τον οποίο και ευχαριστούμε για την ευγενική του χορηγία.

Ο Διευθυντής του Σχολείου



Φώτος από το σχολείο.

Μάκης

Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη