Δημοτικό Σχολείο Διαβατού: Ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα Erasmus+


Την
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο διδακτήριο του Διαβατού επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας με τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών, στα πλαίσια της ενημέρωσης για το πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Ένα σχολείο ανοιχτό σε όλους», που υλοποιήθηκε το διδακτικό έτος 2022-2023 στο σχολείο μας. 

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο εν λόγω πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκόμισαν από τα σεμινάρια και τις επισκέψεις σε σχολεία της Φινλανδίας, της Σουηδίας και της Πορτογαλίας, συναναστρεφόμενοι με εκπαιδευτικούς από διάφορες χώρες της Ευρώπης. 




Η ενημέρωση επικεντρώθηκε, αφενός, στα εκπαιδευτικά συστήματα των παραπάνω χωρών και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα σχολεία τους, και, αφετέρου, στα σεμινάρια/εργαστήρια που συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του δικού μας σχολείου, σχετικά με τις πρακτικές διαχείρισης της σχολικής τάξης και της ενσωμάτωσης μαθητών/τριών είτε με διαφορετικό πολιτισμικό και γλωσσικό υπόβαθρο είτε με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

📌 Μάκης

Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη