Βέροια, μνήμες: Στο πλαίσιο εορτασμού των Ελευθέριων της πόλης


Η ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας παρουσιάζει την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023δύο εκδηλώσεις μνήμης, με τίτλο
Βέρροια, μνήμες

Φωτογραφίες και μουσικές της πόλης στο πέρασμα των χρόνων. Δύο εκδηλώσεις με  "συνθέσεις αναμνήσεων"! Μνήμες, που όσο και να ξεθωριάζουν, δε σβήνουν ποτέ… 

Στις 7.00μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια. Έκθεσης Φωτογραφίας από τη Συλλογή του Στέργιου Ζυγουλιάνου στον 2ο όροφο του Χώρου Τεχνών

Διάρκεια έκθεσης 16.10.2023 έως και 31.10.2023

Στις 8.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με  Βεροιώτικα Τραγούδια. H εκδήλωση είναι βασισμένη στα τραγούδια που περιέχονται στο cd «Αστικά τραγούδια της Βέροιας», παραγωγής της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας, 14 αντιπροσωπευτικά τραγούδια και σκοποί τόσο από τον κύκλο της κοινωνικής ζωής, κυρίως τραγούδια αγάπης, όσο και από τον κύκλο του χρόνου.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Σκηπητάρης Γιώργος, κλαρίνο

Πούλιος Γιάννης, λαούτο

Μπακλατζής Μάκης, βιολί

Παναγούλιας Δημήτρης, κρουστά

Κουτσιμανής Ιορδάνης, ούτι – τραγούδι

Γουδώνης Βασίλης, κανονάκι

Μισοκέφαλου Εύα,τραγούδι

Δούτση Μαίρη, τραγούδι

Κωνσταντινίδου Χριστίνα,τραγούδι

Συμμετέχει η χορωδία του τμήματος Λαογραφίας της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας

Διεύθυνση χορωδίας : Μάνος Σοφιανίδης

Παρουσίαση: Βάσω Ζησιοπούλου

Στην εκδήλωση θα προβληθούν συνεντεύξεις Βεροιωτών, που διηγούνται βιωματικές ιστορίες από ονομαστικές γιορτές καθώς και από την καθημερινή ζωή στην Βέροια του παρελθόντος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συνεντεύξεις – Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Σοφία Γκαγκούση

Βιντεοσκόπηση-Μοντάζ: Παύλος Τσανακτσίδης

Οργάνωση Παραγωγής: ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας

Με αγάπη και νοσταλγία μιλούν οι: Φώτης Σιμόπουλος, συνταξιούχος λυκειάρχης – συγγραφέας, Θωμάς Δημητράκης, συνταξιούρχος δάσκαλος λυκειάρχης – συγγραφέας, Κώστας Γεωργίου, μουσικός, Δημήτρης Θεμέλης, έμπορος σιδηρικών ειδών, Αργύρης Μπουρντένας, κατασκευαστής ειδών ιππασίας και Νικόλαος Αγγέλου, μεταφορέας. 

Μάκης

Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη