Φιλιππούπολη Λάρισας: «Ζωντάνεψε» το έθιμο με τις καμήλες και τους Ντιβιτζήδες (βίντεο)


Με την αναβίωση των εθίμων «Καμήλες και Ντιβιτζήδες» και «Γουρουνοχαρά» ζωντάνεψε σήμερα Σάββατο, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, η συνοικία της Φιλιππούπολης.

Η εκδήλωση της Εξωραϊστικής Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης, που αφορά στο κυριότερο Ανατολικορωμυλιώτικο έθιμο της περιόδου του Δωδεκαημέρου και καταγράφεται από την εποχή της Διονυσιακής λατρείας, έλαβε χώρα στην πλατεία του οικισμού.

Μικροί και μεγάλοι έδωσαν το παρών στο ψήσιμο της Γουρουνοχαράς και διασκέδασαν με τους μουσικούς Χρήστο Μυλωνόπουλο στο ακορντεόν, Γιάννη Λαγκάνη στη γκάιντα και Γιώργο Δεληγιάννη στα κρουστά. Κατά τη εκδήλωση προσφέρθηκαν παραδοσιακά φαγητά, όπως καβρουμάς, τηγανιά και καρκαβίτσα, αλλά και άφθονο κρασί.

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας




Φώτος:


Προωθούμενο: onlarissa.gr


Στο www.samalife.gr θα βρείτε προϊόντα Ελληνικής Σπιρουλίνας, που αποτελεί το ιδανικότερο φυσικό συμπλήρωμα για μία ισορροπημένη διατροφή, για κάθε ηλικία!

Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη