Πτολεμαΐδα: Η «Λυσιστράτη» στην ποντιακή διάλεκτο

Την «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνους, σε ελεύθερη απόδοση στην ποντιακή διάλεκτο, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας σε σκηνοθεσία της Αντωνίας Ορφανίδου, το απόγευμα του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου 2023, στο αμφιθέατρου του συλλόγου στην Πτολεμαΐδας.

Με ανακοίνωσή του ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, αναφέρει.

6+1 λόγοι για να δείτε την μεγάλη παράσταση της "Λυσιστράτης" σε ελεύθερη απόδοση στην Ποντιακή διάλεκτο από τον Κώστα Διαμαντίδη.

Γιατί επί 25 αιώνες, απο το 411 π.Χ. μεχρι το 2023 μ.Χ. ο Αριστοφάνης με το αστείρευτο και ανατρεπτικό χιούμορ του είναι επίκαιρος.

Γιατί η "Λυσιστράτη" είναι ένας ύμνος στη γυναίκα που επηρέασε τον παγκόσμιο πολιτισμό και ένα από τα σπουδαιότερα αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών.

Γιατί το ατέλειωτο γέλιο διαπερνά κάθε λεπτό της παράστασης.. Γέλια μέχρι δακρύων. 


Γιατί οι ερμηνείες είναι συναρπαστικές, δικαιώνοντας τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαϊδας, με μία παράσταση υψηλής σκηνοθετικής ποιότητας.

Γιατί οι μουσικοί επί σκηνής, ανταποκρίνονται με επιτυχία σε ένα απαιτητικό έργο.

Γιατί το Ποντιακό Θέατρο αποτελεί ένα θαυμάσιο εργαλείο εκμάθησης, διάσωσης και διάδοσης της Ποντιακής διαλέκτου και το υπηρετούμε με πάθος και σεβασμό.

Γιατί οι άνθρωποι όταν παίζουν θέατρο, όταν τραγουδάνε, χορεύουν, ονειρεύονται, μένουν ζωντανοί οι νεκροί και οι πατρίδες αθάνατες, όπως έγραψε ο σπουδαίος Πόντιος λογοτέχνης Κώστας Διαμαντίδης.

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, σας περιμένουμε όλες και όλους στο αμφιθέατρο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας για μία και μόνη παράσταση. Μην τη χάσετε.



Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη