Καιρός: Κρύο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή..


Η νέα ψυχρή εισβολή αναμένεται να φθάσει στην χώρα από την Κυριακή σύμφωνα με την ανάλυση του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, ο οποίος ανέφερε ότι ο χιονιάς θα έρθει σε δύο κύματα.

"Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, τα χιόνια και οι θυελλώδεις βοριάδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από την Κυριακή και μετά. Ο χιονιάς θα έρθει σε δύο κύματα. Ένα ασθενές κύμα την Κυριακή και το άλλο από Δευτέρα απόγευμα προς την Τρίτη. Η θερμοκρασία την Κυριακή θα πέσει κατά 5 με 6 βαθμούς και συνολικά έως την Τρίτη κατά 10 βαθμούς Κελσίου".

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-01-2024
Σχεδόν αίθριος αναμένεται ο καιρός το Σάββατο (27/01/) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Θράκη και από το απόγευμα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Ασθενείς χιονοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά 7 και στο βορειοδυτικό Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα βόρεια από -03 (μείον 3) έως 12 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -01 (μείον 1) έως 16 και στη νησιωτική χώρα από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και πιθανώς στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. 
Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι και εκ νέου από το βράδυ οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι 4 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 και από το βράδυ στο Θερμαϊκό έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη