Θεσσαλονίκη: Κοπή πίτας από τους Πόντιους Φοιτητές


Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και τον αγιασμό για τον νέο χρόνο, πραγματοποίλησε ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου 2024, στα ιδιόκτητα γραφεία του συλλόγου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Πετροπουλακιδών 3 (Αγίου Δημητρίου με Ιασωνίδου). 

Στα γραφεία του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης βρέθηκαν μέλη και φίλοι του συλλόγου, από τα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, όπου τον αγιασμό και στη συνέχεια την κοπή της πίτα ευλόγησε ο πατήρ Άνθιμος (Στάμου) από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Νέας Ελβετίας Θεσσαλονίκης, διευθυντής στον Φοιτητικό Ξενώνα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και ευχήθηκε στους φοιτητές μια νέα καλύτερη χρονιά.

Στη συνέχεια οι φοιτητές μοιράστηκαν τα βασιλοπιτάκια και μετά το τέλος κοπής της πίτας και του αγιασμού, στρώθηκε το τραπέζι, για ένα γνήσιο ποντιακό μουχαπέτ’, έτσι όπως μόνον αυτοί ξέρουν να κάνουν.


Με τη συνοδεία της λύρας και του τραγουδιού, οι φοιτητές εναλάσσονταν ως λυράρηδες και τραγουδιστές και με τα ποντιακά δίστιχα, οι νέες και οι νέοι, έδειξαν ότι βαδίσουν στο δρόμο της παράδοσης...
Προωθούμενο από efxinospontos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη