Νάουσα: Με πάρτι ξεκίνησε το 3ήμερο των εκδηλώσεων "Πόλη του Οίνου" με επίκεντρο το ξινόμαυρο



Mε πάρτυ καλωσορίσματος  στο "Maison" ξεκίνησε προχθές Παρασκευή στη Νάουσα το γιορτινό τριήμερο των εκδηλώσεων "Πόλη του Οίνου" με επίκεντρο το ξινόμαυρο.

Σύμφωνα με την foninaousis.gr, το Σαββατοκύριακο, το Ξινόμαυρο θα είναι στο ποτήρι των επισκεπτών. Όλοι οι ντόπιοι παραγωγοί  - μέλη του Συνδέσμου Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, θα βρίσκονται στο κτήριο "Βέτλανς", του "Χρ. Λαναράς", σερβίροντας τα κρασιά τους και μιλώντας για το όραμα και τη δουλειά τους με τους οινόφιλους.


Παράλληλα μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων θα πλαισιώσει την έκθεση με στόχο ξεχωριστές γευσιγνωστικές εμπειρίες αλλά και τροφή για σκέψη. Έτσι, ενώ οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν σε επίσημη πρώτη το Ξινόμαυρο εσοδείας 2023, οι προκλήσεις της ποικιλομορφίας του Ξινόμαυρου μας βάζει σε μια γευστική δοκιμή, με τον DipWSET Στέφανο Κόγια, ώστε να διακρίνουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ζώνης ΠΟΠ του Ξινόμαυρου, στη Νάουσα. Μαζί μας θα βρίσκεται και η DipWSET Ροδάνθη Παπαδιού για να συγκρίνουμε άλλες περιοχές με την περιοχή του Ξινόμαυρου.

Την Κυριακή θα συζητήσουμε για την καταχώρηση της αμπελοοινικής τέχνης και παράδοσης του Ξινόμαυρου κρασιού Νάουσας στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO. Καθώς και για το μέλλον του οινοτουρισμού στη πόλη.

Μαζί με τον οικοδεσπότη Σύνδεσμο Αμπελουργών και Οινοποιών Νάουσας, όλη η πόλη θα κινείται στον ρυθμό της γιορτής του Ξινόμαυρου. Ειδικά μενού και προσφορές από τα τοπικά εστιατόρια και wine bars, αλλά και ειδικές τιμές από επιλεγμένα ξενοδοχεία για τους οινόφιλους. 

To τριήμερο θα κλείσει με ανοιχτά τα Οινοποιεία για τους επισκέπτες, προσφέροντας ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και ειδικές εκδηλώσεις.

Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ!

Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη