Πότε πρέπει να έχουμε αντιολισθητικές αλυσίδες στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου;

Πείνασες; Κλικ εδώ..!

Με βάση τη σχετική Απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών η υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων τους με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 1144 Β’ 14.03.2022 ο εφοδιασμός με αντιολισθητικές αλυσίδες ή ανάλογα αντιολισθητικά μέσα κατάλληλα για το όχημα, είναι υποχρεωτικός τη χρονική περίοδο από Οκτώβριο έως και Απρίλιο κάθε έτους και όταν οι επικρατούσες συνθήκες το επιβάλουν.

Ο οδηγός θα πρέπει να είναι σε θέση να γνωρίζει την σωστή τοποθέτησή τους και να φροντίζει για την συντήρηση τους σε καλή και λειτουργική κατάσταση.

Οι παραβάτες της παραπάνω απόφασης τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 80 € σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (παρ 26 & 27 του άρθρου 81)


Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη