Δημοτικό Σχολείο Διαβατού-Μέσης : Λαογραφικό Μουσείο από Μαθητές και Μαθήτριες (φώτος)

Δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου από τους μαθητές/τριες του σχολείου Διαβατού - Μέσης
Μια πολύ όμορφη εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλήθος επισκεπτών, γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριών του σχολείου μας, στη Μέση. 


Οι μαθητές/τριες των Β', Γ' και Δ' τάξεων, καθώς και τα νήπια του Νηπιαγωγείου Μέσης, δουλεύοντας με πολύ μεράκι συνέλεξαν, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, αντικείμενα «μιας άλλης εποχής», δημιουργώντας μια Λαογραφική Έκθεση.

Καθένα από τα αντικείμενα είχε και μια ιστορία να διηγηθεί, την οποία οι μαθητές/τριες μοιράστηκαν μαζί με τους επισκέπτες, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους. Οι προσκλήσεις, οι αφίσες, οι λεζάντες είχαν ετοιμαστεί από τα ίδια τα παιδιά, που με ανυπομονησία περίμεναν τη στιγμή των εγκαινίων. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη Μέση.

Αρχικά, καλωσορίζοντας το κοινό, οι μαθητές/τριες χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, οι οποίοι αποτελούν μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στη συνέχεια, σαν έμπειροι ξεναγοί, πήραν τις θέσεις τους δίπλα στα εκθέματα και "το χθες άρχισε να ζωντανεύει κάθε αντικείμενο". Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, όλοι οι επισκέπτες κεράστηκαν λουκούμια, λικέρ και τσίπουρο. Ήταν μια βιωματική εμπειρία για όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους, η οποία θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον ιερέα του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μέσης π. Συμεών, για την παρουσία του στην εκδήλωση αλλά και για την παραχώρηση του χώρου του κυλικείου της εκκλησίας, στον οποίο στεγάστηκε η Λαογραφική μας έκθεση, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την υποστήριξη που παρείχε σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Γώτη Ευθυμία που μας τίμησε με την παρουσία της, τον π. Λάζαρο, ιερέα του Ι.Ν. Κωνσταντίνου & Ελένης Διαβατού και όλους τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας που παρευρέθηκαν σε αυτή την όμορφη και ξεχωριστή εκδήλωση.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες/όλους τις/τους εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες που συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση αυτής της προσπάθειας. Τέλος, ανανεώνουμε το ραντεβού μας τον Μάιο, όπου η εν λόγω έκθεση θα μεταφερθεί και στον Διαβατό.

Δείτε σχετικές φώτος :












Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη