Μάθημα ζωής από τις Μέλισσες!!!

Μάθημα ζωής από τις Μέλισσες !!!

Ο πατέρας μου έχει μελίσσια.
Σήμερα πήγα να τον δω και μου έδειξε το μέλι που είχε πάρει από τις κυψέλες. Έβγαλε το καπάκι ενός δοχείου 20 λίτρων γεμάτο μέλι και πάνω στο μέλι υπήρχαν 4 μικρές μέλισσες, που αγωνίζονταν. Ήταν καλυμμένες με το κολλώδες μέλι και πνίγονταν.


Τον ρώτησα αν μπορούσαμε να τις βοηθήσουμε και είπε ότι ήταν σίγουρος ότι δεν θα επιζήσουν. Παράπλευρα θύματα της συλλογής μελιού υποθέτω.


Τον ξαναρώτησα αν μπορούσαμε τουλάχιστον να τις βγάλουμε και να τις σκοτώσουμε γρήγορα, άλλωστε ήταν αυτός που με έμαθε να βγάζω από τη δυστυχία ένα ζώο (ή ζωύφιο) που υποφέρει. Τελικά το παραδέχτηκε και έβγαλε τις μέλισσες από τον κουβά. Τις έβαλε σε ένα άδειο κεσεδάκι γιαουρτιού και έβγαλε το πλαστικό δοχείο έξω.

Επειδή είχε διαταράξει την κυψέλη με την προηγούμενη συλλογή  μελιού, υπήρχαν μέλισσες που πετούσαν παντού έξω. Βάλαμε τα 4 μικρά μελισσάκια με το δοχείο σε ένα παγκάκι και τα αφήσαμε στην τύχη τους.

Ο πατέρας μου με φώναξε λίγο αργότερα για να μου δείξει τι συνέβαινε. Αυτές οι τέσσερις μικρές μέλισσες περιβάλλονταν από όλες τις αδερφές τους (όλες οι μέλισσες είναι θηλυκές) και καθάριζαν τις κολλώδεις σχεδόν νεκρές μελισσούλες, βοηθώντας τις να βγάλουν όλο το μέλι από το σώμα τους.

Επιστρέψαμε λίγο αργότερα και είχε μείνει μόνο μια μικρή μέλισσα στο δοχείο. Την φρόντιζαν ακόμη οι αδερφές της.

Όταν ήρθε η ώρα να φύγω, ελέγξαμε μια τελευταία φορά και οι τέσσερις μέλισσες είχαν καθαριστεί αρκετά ώστε να πετάξουν μακριά και το δοχείο ήταν άδειο.

Αυτές οι 4 μικρές μέλισσες ζούσαν επειδή ήταν περιτριγυρισμένες από οικογένεια και φίλους που δεν τα παρατούσαν, οικογένεια και φίλους που αρνήθηκαν να τις αφήσουν να πνιγούν στο δικό τους κολλώδες και αποφάσισαν να βοηθήσουν μέχρι να απελευθερωθεί και η τελευταία μικρή μέλισσα.


Bee Sisters.
Bee Peers.
Bee Teammates.  

 Πάντα ευγενική μέλισσα. Όλοι θα μπορούσαμε να μάθουμε ένα ή δύο πράγματα από τις μέλισσες...

(Δεν το έγραψα εγώ αυτό, αλλά μου αρέσει.)
 Γουέντι

diavatos-imathias.blogspot.com

Ευκαιρίες | Προσφορές…

Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη