Στο ελαιόλαδο και τα καλά λιπαρά βασίζεται η δίαιτα των 7 ημερών.

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το αγαπημένο μας, αλλά και τα υπόλοιπα "καλά" λιπαρά, όπως αυτά από τον λιναρόσπορο και τους ξηρούς καρπούς έχουν επίσης πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Η Δέσποινα Μαρσέλου μας έφτιαξε το υπόδειγμα μιας 7ημερης δίαιτας βασισμένης στο ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα καλά λιπαρά. Το αποτέλεσμά της δεν θα είναι μόνο η απώλεια βάρους αλλά η καλύτερη λειτουργία του πεπτικού και του ανοσοποιητικού συστήματος, ακόμη κι αν την κάνεις μόνο για μερικές εβδομάδες.
Πόσο βάρος θα χάσεις;
Σύμφωνα με την ειδικό, θα χάσεις περίπου το 1% του σωματικού σου βάρους δηλαδή αν ζυγίζεις 65 κιλά θα χάσεις περίπου 650 γρ. στις 7 ημέρες, αλλά αυτό σχετίζεται σημαντικά και με το μεταβολισμό σου.


1η Μέρα

Πρωινό: 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με 1 κ.γ. μέλι, 1 κ.γ. ταχίνι, 1 κ.σ. λιναρόσπορο και κανέλα

Δεκατιανό: 1 φρούτο με 10 αμύγδαλα

Μεσημεριανό: Φασολάκια λαδερά (1 μικρό μπολ) με ντρέσινγκ γιαουρτιού (1/2 γιαούρτι και 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, πάπρικα και κουρκουμά)

Απογευματινό: 2 φρούτα

Βραδινό: Σαλάτα με 3 παξιμάδια χαρουπιού, 5 ελιές, 40 γρ. τυρί κατσικίσιο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο

2η Μέρα

Πρωινό: 1 φέτα ψωμί με 1 κ.σ. αβοκάντο, 40 γρ τυρί, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Δεκατιανό: 1 φρούτο και 10 αμύγδαλα

Μεσημεριανό: 200 γρ. ψάρι ψητό και πράσινη σαλάτα με 1 κ.σ. λιναρόσπορο και 1κ.σ. ελαιόλαδο

Απογευματινό: 2 φρούτα

Βραδινό: Ομελέτα φούρνου που θα φτιάξεις με 2 αβγά, φέτες φρέσκιας ντομάτας και σπανάκι, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.γ. κουρκουμά και 1 κ.σ. ελαιόλαδο

3η Μέρα

Πρωινό: 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με 1 κ.γ. μέλι, 1 κ.γ. ταχίνι, 1 κ.σ. λιναρόσπορο και κανέλα

Δεκατιανό: 1 φρούτο και 10 αμύγδαλα

Μεσημεριανό: 1 μερίδα αρακά με καρότο (300 γρ) + 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 παξιμάδια χαρουπιού

Απογευματινό: 2 φρούτα

inRead Advertisement by VIDADS since 2011

Βραδινό: 1 γιαούρτι με 3,5% λιπαρά και 300 γρ. φρούτα

4η Μέρα

Πρωινό: 1 φέτα ψωμί με 1 κ.σ. αβοκάντο, 40 γρ τυρί, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Δεκατιανό: 1 φρούτο και 4 καρύδια

Μεσημεριανό: 1 μεσαία μερίδα άγριο ρύζι με γαρίδες και κόκκινη σάλτσα λαχανικών + 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Απογευματινό: 2 φρούτα

Βραδινό: Πατατοσαλάτα που θα φτιάξεις βράζοντας 1 μεσαία πατάτα, 2 μεσαία καρότα, 1 μεσαίο κολοκύθι και θα προσθέσεις 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, 1 κ.σ. ξεπλυμένη κάπαρη, 4 λιαστές ντομάτες και 1 κ.σ. ελαιόλαδο

5η Μέρα

Πρωινό: 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με 1 κ.γ. μέλι, 1 κ.γ. ταχίνι, 1 κ.σ. λιναρόσπορο και κανέλα

Δεκατιανό: 1 γιαούρτι με 1 φρούτο

Μεσημεριανό: 200 γρ. σαρδέλες ψητές και σαλάτα της επιλογής σου μαζί με 2 παξιμάδια χαρουπιού και 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Απογευματινό: 2 φρούτα

Βραδινό: Στικς καρότου και αγγουριού με 1 μικρό μπολ χούμους με έξτρα πάπρικα και 2 κ.σ. ελαιόλαδο

6η Μέρα

Πρωινό: 1 φέτα ψωμί με 1 κ.σ. αβοκάντο, 40 γρ τυρί, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Δεκατιανό: 1 φρούτο και 10 αμύγδαλα

Μεσημεριανό: 1 μερίδα ζυμαρικά (300 γρ.) μαζί με μπρόκολο ατμού, 6 λιαστές ντομάτες και 1 κ.σ. ξεπλυμένη κάπαρη και 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Απογευματινό: 2 φρούτα

Βραδινό: Τονοσαλάτα με 1 κονσέρβα τόνου σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, πράσινη σαλάτα και 2 παξιμάδια χαρουπιού

7η Μέρα

Πρωινό: smoothie που θα φτιάξεις με 1 ποτ. γάλα 3,5%, 1 μπανάνα, 1κ.γ. μέλι, 1 κ.γ. βούτυρο αμυγδάλου

Δεκατιανό: 1 φρούτο και 6 καρύδια

Μεσημεριανό: 1 μεσαίο μπολ ρεβυθόρυζο με κορινθιακή σταφίδα και 1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Απογευματινό: 1 γιαούρτι 3,5% και 1φρούτο

Βραδινό: 1 ατομική πίτσα που θα φτιάξεις με βάση από αλεύρι ολικής αλέσεως ή από φαγόπυρο αν θέλεις να μην έχει γλουτένη, μανιτάρια σοταρισμένα σε ελαιόλαδο μανιτάρια μαζί με λίγο κουρκουμά, με σάλτσα σπιτικό πέστο που θα φτιάξεις με ½ φλιτζάνια φιστίκια Αιγίνης, 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μέντα, βασιλικό, μαϊντανό, 1 σκελίδα σκόρδο, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή όσο χρειαστεί), αλάτι, πιπέρι και χυμό από 1 λεμόνι.

Tip: Το pesto έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση. Ο βασιλικός και ο μαϊντανός είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α και C, οι οποίες μάλιστα δεν "χάνονται", καθώς η σάλτσα δεν χρειάζεται βράσιμο. Την αντιοξειδωτική αξία ενισχύει η αλισίνη του σκόρδου και οι πολυφαινόλες του ελαιόλαδου, καθώς και η βιταμίνη Ε από τα φιστίκια Αιγίνης και από το ελαιόλαδο.

Tip: Θέλουμε το γιαούρτι να έχει 3,5% λιπαρά γιατί βοηθά να προσλαμβάνει ο οργανισμός μας τις λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D και Ε.
προωθούμενο από ©makeleio.gr


Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ευκαιρίες | Προσφορές

Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη