Πολύτεκνοι Ημαθίας: Ανακοίνωση «ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ»

Η Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων «Το Σπίτι της Μαρίας» - Στέγη Παιδείας και Πολιτισμού είναι μία στέγη με σύγχρονες προδιαγραφές, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στα Καρδάμυλα της Χίου.

  Η λειτουργία της ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013 έπειτα από πρωτοβουλία της οικογένειας του καπετάν Π. Τσάκου, εκπληρώνοντας την επιθυμία και το όραμα της αείμνηστης κόρης του Μαρίας με στόχο την υποστήριξη εφήβων.

     Στη Στέγη φιλοξενούνται 20 αγόρια ηλικίας από 14-18 ετών προερχόμενα από διάφορα μέρη της Ελλάδας και τα οποία μπορούν να φοιτήσουν στις σχολικές μονάδες των Καρδαμύλων, που περιλαμβάνουν Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο με κατεύθυνση στον τομέα της ναυτιλίας (ειδικότητες Πλοιάρχων και Μηχανικών). Στους μαθητές αυτούς παρέχεται ενισχυτική  εκπαίδευση και γίνεται προετοιμασία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

     Παράλληλα, κατά τη διαμονή τους στη Στέγη, δίνεται η δυνατότητα στους φιλοξενούμενους μαθητές να συμμετέχουν σε διάφορες αθλητικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, κοινωνικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες εντός και εκτός των εγκαταστάσεων, έτσι ώστε να επιτευχθεί και η ολόπλευρη πνευματική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

     Το «Σπίτι της Μαρίας» διευθύνεται από διεπιστημονική ομάδα έμπειρη σε θέματα εκπαίδευσης και διαπαιδαγώγησης. Το προσωπικό της αποτελείται από μία Διευθύντρια, βοηθό Διευθυντή, Επιμελήτρια, (οι οποίοι διαμένουν εκ περιτροπής μαζί με τα παιδιά), προσωπικό καθαριότητας και σίτισης και υποστηρίζεται από διάφορες ειδικότητες επιστημόνων π.χ. εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, διαιτολόγους κ.λ.π.

     Η φιλοξενία στο σπίτι παρέχεται δωρεάν, καθώς το Ίδρυμα «ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ» καλύπτει τη διαμονή, σίτιση, σχολικό εξοπλισμό και όλα τα απαραίτητα καθημερινά έξοδα των παιδιών.
    Επιπλέον, οι έφηβοι που φιλοξενούνται στη Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων συνεχίζουν να απολαμβάνουν τη φροντίδα του Ομίλου Τσάκου και κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους στη Σχολή εισαγωγής τους με υποτροφίες, αλλά επιπλέον, τους δίνεται και η ευκαιρία να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά κοντά στον Όμιλο.

     Με κίνητρο την αγάπη για το παιδί και πρωταρχική μέριμνα την «Πορεία Αριστείας» σε όλους τους τομείς, η Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων πορεύεται δέκα  συνεχόμενα χρόνια τώρα με σημαντικές επιτυχίες των μαθητών της στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές (που αγγίζουν το 80%), διαπλάθοντας εφήβους με ήθος και προετοιμάζοντας τους κατάλληλα για τον στίβο της ζωής.
                                                                                          
Σημ: Για αίτηση εγγραφής https://www.politischios.gr/anakoinoseis/genikes/1602 (παράταση μέχρι 31 Αυγούστου 2023) και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο  6974634926.

Επιλέξτε τους παρακάτω συνδέσμους για να δείτε τα βίντεο.

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK


Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη