Κατερίνη: «Γευστικές μνήμες» σήμερα Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023


Εκδήλωση διοργανώνει ο Ιστορικός Ποντιακός Σύλλογος Νεοκαισάρειας «Κοτζά Αναστάς» στο πλαίσιο της επετείου για τα 100+1 χρόνια από τον θάνατο του οπλαρχηγού Αναστάσιου Παπαδόπουλου, ηγετική φυσιογνωμία του Δυτικού Πόντου, σήμερα Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 12:00-15:00 στην πλατεία Ελευθερίας.

Στο πλαίσιο της δράσης «Γευστικές μνήμες» θα αναβιώσει η ποντιακή κουζίνα ως μια γιορτή γνωριμίας με τις παραδοσιακές γεύσεις και τα παραδοσιακά προϊόντα, που ξυπνούν μνήμες του παρελθόντος.


Οι Κατερινιώτισσες - Κατερινιώτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το περίπτερο του Συλλόγου που θα στηθεί στην κεντρική πλατεία Κατερίνης, για να γνωρίσουν την ποντιακή γαστρονομία και να γευτούν την παραδοσιακή πίτα «περέκ», που θα παρασκευάσει η Σοφία Κέλογλου - Κυριλλίδου, καθώς και άλλα παραδοσιακά εδέσματα (ωτία, πισία, βαρένικα, τανωμένοι σορβά, μαυρολάχανα με φασούλια, κεσκέκ) από τις γυναίκες του Συλλόγου.

Σκοπός της δράσης είναι να επισημανθούν οι γεύσεις και οι διατροφικές παραδόσεις των Ελλήνων του Πόντου και ο βαθμός στον οποίο επηρέασαν την ελλαδική κουζίνα, με τρόπο που διεγείρει την αίσθηση της γεύσης και προκαλεί μνημονική έκρηξη - μια ωδή στην ποντιακή κουζίνα και τα οφέλη που έχει στην υγεία και τη μακροζωία. 
προωθούμενο από ©efxinospontos.gr

Μάκης

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη