ΑΣ Ημαθίας: Βγάζουν τρακτέρ οι αγρότες πριν τη γέφυρα στο 66


Πραγματοποιήθηκε χτες η γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας στο Μακροχώρι (πρώην δημαρχείο) με τους αγρότες να διακατέχονται από αγανάκτηση και προβληματισμό για το τι μέλλει γενέσθαι στο πρωτογενή τομέα, αποφασίζοντας ότι είναι μονόδρομος να βγουν στο δρόμο και να αγωνιστούν για τη δικαίωση των αιτημάτων τους.

Οι εκπρόσωποι που συντόνιζαν και τη συζήτηση, ο Πρόεδρος Δημήτριος Γκαλαϊτσης , ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Γαλανομάτης και ο Υπεύθυνος επικοινωνίας Γρηγόρης Ηλιάδης, αφού αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους έχουν φέρει σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, λόγω της μη αποζημίωσης τους από τον παγετό (ακαρπία) , της καθυστέρησης πληρωμών των οικολογικών σχημάτων, αποζημιώσεων ΕΛΓΑ αλλά και λόγω των πολέμων, θέτοντας και το υψηλό κόστος παραγωγής, ζήτησαν από τους αγρότες να πάρουν απόφαση για κινητοποιήσεις.

Η απόφαση που πάρθηκε στη γενική συνέλευση είναι, να ξεκινήσουν από σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και ώρα 11 π.μ. να μαζεύονται τρακτέρ στο σημείο που ήταν και πέρυσι στημένο το μπλόκο στο Μακροχώρι, πριν τη γέφυρα στο 66.

Στην συνέλευση έδωσε το παρόν και ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης , κ. Βασίλης Κοτίδης ο οποίος ανέφερε «Δε θέλουν να στηρίξουν τον έλληνα παραγωγό, είναι ντροπή. Θα είμαι στο πλευρό των αγροτών».


Επίσης, η Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος και Λογίστρια κ. Εύα Λιλιοπούλου επεσήμανε ότι «Αντιμετωπίζουμε προβλήματα σαν λογιστές σχετικά με το νόμο που έχει να κάνει με την απαλλαγή φόρου 50% . Δεν μπορούμε να ανεβάσουμε συμβάσεις κάποιων (κυρίως για τα βαμβάκια). Αυτό σημαίνει ότι Θα έχουμε αποκλεισμό και δε θα πάρουν οι αγρότες τη μείωση του 50%, μπορεί να μη γίνει άμεσα αλλά μπορεί να γίνει μελλοντικά. Προτείνοντας στον Αγροτικό Σύλλογο να μεταφέρουν το πρόβλημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Τέλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας κ. Χρήστος Βοργιάδης ανέφερε ότι «Ο Δήμος Βέροιας , ήταν , είναι και θα σταθεί αρωγός στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες.» Όσον αφορά τον συντονισμό και την ενότητα που πρέπει να δείξουν οι αγρότες είπε « ήταν ιδιαίτερα θετικό γεγονός, ότι 10 σύλλογοι Ημαθίας και Πέλλας πραγματοποιήσαν όλοι μαζί κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ Βέροιας, συνυπογράφοντας υπόμνημα και έχοντας κοινά αιτήματα και να συνεχίσουν να πράττουν δράσεις όλοι μαζί, ασχέτως σε ποιο μπλόκο έχουν στήσει τα τρακτέρ τους».
Ρεπορτάζ: Βοργιάδης Χρήστος από το imathiotikigi.gr

Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη