Ελλάδα: «Με 4 τοστ χορταίνει μία οικογένεια», εκεί καταντήσαμε.. (βίντεο)


Την έκπληξή του για την κατάσταση με τον λιτό βίο πολλών ελληνικών οικογενειών εξέφρασε σχολιάζοντας μία δική του μαρτυρία ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, Γιώργος Τσελίκας.

Πολυτέλεια οι…πολλές φέτες του τοστ για τα ελληνικά νοικοκυριά;; Κι όμως!
«Η καθημερινότητα έχει γονατίσει (σ.σ. τους πολίτες). Είχα πάει σούπερ μάρκετ και ακούω μία κυρία να λέει “4 φέτες ζαμπόν για τοστ και 4 φέτες τυρί. Τέσσερις φέτες!” Δεν θα περάσει ούτε δυο μέρες».

Η απάντηση που δέχθηκε ωστόσο από τους παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής ήταν ακόμα πιο σοκαριστική:

«Κάτσε ρε Γιώργο, 4 τοστ θα φτιάξει! Πρέπει να πάρει 10 φέτες να τις πετάξει τις μισές; Mε 4 τοστ χορταίνει η οικογένεια όλη. Παλιά αυτό έκαναν έπαιρναν 10-15 φέτες, τις μισές τις πέταγαν. Πάνε αυτά τελειώσανε». 

«Είναι πολυτέλεια αυτά», συμφώνησε στη συνέχεια ο ρεπόρτερ.

Η παρακάτω σύντομη στιχομυθία είναι ένα ηχηρό δείγμα του τρόπου ζωής που πλέον έχει μεταβληθεί για τα καλά στην Ελλάδα (και όχι μόνο).

Απλά σκεφτείτε πώς ζούσε η μέση ελληνική οικογένεια μέχρι πριν μερικά χρόνια (π.χ. στις αρχές της δεκαετίας 2000) και πώς ζει σήμερα!

Και έπεται συνέχεια:


Πάνω από τα μισά νοικοκυριά δεν βγάζουν τον μήνα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία..!
«Τα εισοδήματα επαρκούν μόλις 19 μέρες. Οι πολίτες έχουν μειώσει τον όγκο από τα ψώνια που κάνουν»...

Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη