Λαγοκυνηγοί: Καθαρόαιμα ή ημίαιμα για το κυνήγι του λαγού;

Μια από τις πιο συχνές συζητήσεις ανάμεσα στις παρέες των λαγοκυνηγών είναι η σύγκριση των καθαρόαιμων με τους ημίαιμους ιχνηλάτες. Εκεί, η κάθε πλευρά έχει τα δικά της επιχειρήματα και παραδείγματα.


Σ’ αυτό το δίλημμα θέλησε να ρίξει περισσότερο… φως και η διαδικτυακή Ομάδα Εκπαίδευσης Λαγοκυνηγών (Ο.Ε.Λ.), με σχετική έρευνά της, όπου ζήτησε από τα μέλη της να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους.

Το γκάλοπ κέντρισε το ενδιαφέρον των λαγοκυνηγών κι αυτό φαίνεται από τη συμμετοχή τους: απάντησαν 558 άτομα!

Ποια ήταν η άποψή τους;
Οι 164 (30%) δήλωσαν ότι κυνηγούν μόνο με ημίαιμα, 143 (25%) μόνον με καθαρόαιμα. Οι περισσότεροι (237, ποσοστό 43%) ανέφεραν ότι κατεβαίνουν στο… τερέν με μικτή σύνθεση, δηλαδή και με καθαρόαιμα και με ημίαιμα. Οι 14 (2%), απάντησαν ότι βγαίνουν στο λαγό μόνο με σκύλο που…κυνηγάει! 
Προωθούμενο από kynigesia.gr

Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη