Μεγάλη επιτυχία η 6η έκθεση ποιοτικού κρασιού στην Ήπειρο "800 wine fair" στο Hotel Du Lac

Η Cava800 συγκέντρωσε κρασιά από κορυφαίους οίκους της παγκόσμιας οινικής σκηνής, ενώ 54 παραγωγοί από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας παρουσίασαν τις δικές τους ετικέτες, σε μια έκθεση που χαρακτηρίστηκε από τεράστια ποικιλομορφία διαφορετικών στυλ κρασιών, αλλά και καινούριες προσπάθειες, πειραματισμούς και αναζητήσεις των παραγωγών.

Ακόμη και τις προσδοκίες των ίδιων των διοργανωτών ξεπέρασε η συμμετοχή στην 6η Έκθεση ποιοτικού κρασιού 800 WineFair, που φιλοξενήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac. 

Πλήθος κόσμου, επαγγελματιών και οινόφιλων, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους εκφραστές του ελληνικού αμπελώνα, να δοκιμάσουν και να συγκρίνουν γεύσεις και αρώματα κρασιού, και να αγαπήσουν το κρασί ακόμη περισσότερο.

Δείτε σχετικό βίντεο:


«Προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη επιλογή και επειδή τα ποιοτικά ελληνικά κρασιά είναι πάρα πολλά, κάθε χρόνο προσπαθούμε να τα ανανεώνουμε, να φέρνουμε κι άλλα, να δοκιμάζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Cava800 Σπύρος Παππάς, δίνοντας την υπόσχεση ότι η Έκθεση ποιοτικού κρασιού 800 WineFair θα γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη. «Όσος περισσότερος κόσμος έρχεται, τόσο περισσότερη δύναμη μας δίνει να συνεχίζουμε. 
Το κοινό των Ιωαννίνων τιμά την επιχείρησή μας και την έκθεση», πρόσθεσε και κατέληξε στέλνοντας το μήνυμα να απολαμβάνουμε υπεύθυνα, δοκιμάζοντας πολλά διαφορετικά κρασιά και στο ίδιο τραπέζι, αλλά με μικρή ποσότητα.


Ανάμεσα στις φετινές συμμετοχές, ξεχώρισε αυτή του οινοποιείου «Ουσύρα», ιδιοκτησίας του Σκωτσέζου Edward Maitland-Makgill-Crichton, ο οποίος παράγει εκλεκτά κρασιά από σπάνιες γηγενείς κυκλαδίτικες ποικιλίες.

Σε διακριτό χώρο στην έκθεση παρουσιάστηκαν προϊόντα delicatessen, που συνοδεύουν αρμονικά ένα μπουκάλι κρασί. Ανάμεσά τους και οι ξεχωριστές σοκολάτες του Γιώργου Ζαρζώνη, που μπορούν να φτάσουν σε επίπεδα απογείωσης τη γεύση ενός κρασιού.


«Το ελληνικό κρασί έχει κάνει άλματα. Αλλά δεν αρκεί να παράγεις κρασί, πρέπει να μπορείς και να το πουλήσεις για να φτάσει στον κόσμο. Και οι Γιώργος Ζωίδης και Σπύρος Παππάς ξέρουν να πουλάνε με σεβασμό στον παραγωγό και τον καταναλωτή», τόνισε η διευθύντρια του περιοδικού «Οινοχόος» της εφημερίδας «Καθημερινή» Μερόπη Παπαδοπούλου, που βρέθηκε για 2η συνεχομένη χρονιά στα Γιάννενα για την έκθεση. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την έκθεση, ανέφερε ότι είναι ένα win – win θέαμα, καθώς έρχονται οι παραγωγοί για να τιμήσουν τον έμπορό τους και ο έμπορος τους τους τιμά με το παραπάνω.

Το παρών στην έκθεση έδωσαν και φέτος οι αρχές του τόπου, εκφράζοντας τη στήριξή τους στους διοργανωτές και συγχαίροντάς τους για την όλη προσπάθεια, που έχει αντίκτυπο και στην πόλη, καθώς την προβάλει και προσελκύει επισκέπτες.


«Είναι ένας πολύ ενδιαφέρων θεσμός για τα Γιάννενα, που προάγει την αναγνωρισιμότητά του τόπου και συμβάλει στην προβολή του. Οφείλουμε να είμαστε δίπλα και στις ιδιωτικές πρωτοβουλίες, πέρα από τα γεγονότα που εμείς οργανώνουμε», ανέφερε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Χρήστο Τάτση να συμπληρώνει: «Πολύ σημαντικό για την πόλη μας να γίνονται τέτοιες ενέργειες και σε αυτές θα είμαστε δίπλα τους».

Για μια σπουδαία διοργάνωση έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος στάθηκε στο πως υπάρχουν πολλοί νέοι, οι οποίοι ασχολούνται με την οινοποιία και παράγουν εξαιρετικά ποιοτικά κρασιά. «Δείχνουν ότι όλα μπορούμε να τα κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.
προωθούμενο από agon.gr


Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη