Ελευσίνα : Συνέδριο Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας "Γαλάζιοι Ορίζοντες"

Παρουσιάστηκαν παραδοσιακές συνταγές υψηλής γαστρονομίας στην μεγάλη εκδήλωση της γιορτής του ψαριού..

Φιλέτο τσιπούρας με ηπειρώτικα μπαχαρικά και ελαιόλαδο Ζαλόγγου, φιλέτο μυλοκόπι με κρέμα από όσπρια, φιλέτο λαβράκι με σαλάτα οσπριάδα, χταπόδι με παραδοσιακό πιλάφι μικρασιάτικο, μελιτζάνα με φιλέτο λαβράκι, φάβα με φιλέτο σαρδέλα, σάντουιτς με αθηναϊκή σαλάτα.

Αυτά είναι μερικά από τα πιάτα που εμπνεύστηκε και δημιούργησε με την ομάδα του ο καταξιωμένος σεφ Τάσος Τόλης, στο πλαίσιο των γαστρονομικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Συνέδριο Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας "Γαλάζιοι Ορίζοντες", που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου της Ελευσίνας.


Με τις οδηγίες του σεφ Τάσου Τόλη, δημιουργήθηκαν και σερβιρίστηκαν, σε όσους έσπευσαν στον χώρο του Συνεδρίου, πιάτα με ψάρια και θαλασσινά σε ιδιαίτερους συνδυασμούς, αγνές πρώτες ύλες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που εξέπληξαν ευχάριστα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Στις μαγειρικές επιδείξεις συμμετείχαν μάγειρες από εστιατόρια της Ελευσίνας, σεφ από την αιγυπτιακή πρεσβεία και μαθητές από το ΙΕΚ Αναβύσσου, παρουσιάζοντας παραδοσιακές συνταγές, ιδιαίτερους μεζέδες, ιδέες για food style, αλλά και σωστό φιλετάρισμα ψαριών.

Τσίπουρο και Γλυκά συνόδεψαν τα Εκλεκτά Εδέσματα

Μια γιορτή ψαριού μοναδική που άφησε το αποτύπωμά της και δημιούργησε ιδιαίτερες προσδοκίες για την επόμενη διοργάνωση..
  

Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη