Δημοτικό Σχολείο Διαβατού-Μέσης : Διδακτική Επίσκεψη στον Λευκό Πύργο και στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (φώτος)

Από την Διδακτική Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Διαβατού-Μέσης στο Σύμβολο της Θεσσαλονίκης, τον εμβληματικό Λευκό Πύργο με τους 6 ορόφους και την υπέροχη θέα της πόλης από τον εξώστη του, επισκέφθηκαν οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων του σχολείου μας τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024.

Στον Πύργο στεγάζεται η έκθεση, η οποία παρουσιάζει με συνοπτικό τρόπο όψεις της ιστορίας της πόλης, που τη διακρίνει η μακραίωνη, αδιάσπαστη ιστορική της παρουσία.

Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες επισκέφθηκαν το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Προξένου Κορομηλά, δίπλα στη Μητρόπολη. Στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο, σχεδιασμένο από τον Ερνέστο Τσίλλερ, μετά από δωρεά του Ανδρέα Συγγρού.

Στο Μουσείο τούς περίμενε ο κ. Βαγγέλης, ιστορικός, ο οποίος τους ξενάγησε και, αφού τους έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες για τον Μακεδονικό Αγώνα (ποιοι συμμετείχαν, πότε έγινε, πού έγινε, για ποιον λόγο), τους οδήγησε στις προθήκες του Μουσείου. Οι μαθητές/τριες χωρίστηκαν σε ομάδες και κλήθηκαν να απαντήσουν σε κάποιους γρίφους, παρατηρώντας τα εκθέματα.

Στο τέλος της περιήγησης – παιχνιδιού, θα έπρεπε να αποκωδικοποιήσουν κάποιο μήνυμα. Με τον τρόπο αυτό η περιήγησή στο Μουσείο απέκτησε διασκεδαστικό χαρακτήρα και άρεσε πολύ στα παιδιά!

Δείτε σχετικές φώτος :




Προτείνουμε


Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη