Γαρίδες σαγανάκι με ούζο από τον Διαβατινό παππού!

Γαρίδες σαγανάκι με ούζο
Ένας θαλασσινός μεζές που μυρίζει Ελλάδα και μπορεί να σερβιριστεί και ως ορεκτικό.

Τι θα χρειαστούμε..
  • 12 γαρίδες Νο4 (καθαρισμένες)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
  • 100ml ούζο
  • 350g σάλτσα τομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1κ.σ εστραγκόν
  • 100g φέτα (τρίμματα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50g ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
ΧΟΡΗΓΟΣ / Yolenis

Πως θα το φτιάξουμε βήμα - βήμα..

Βήμα 1: Ετοιμάστε τις γαρίδες. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαραθούν και προσθέστε τις γαρίδες. Συνεχίστε να σοτάρετε για άλλα 3-4 λεπτά και σβήστε με το ούζο. Αφήστε να εξατμιστεί για 1 λεπτό και προσθέστε αλάτι, πιπέρι, τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, το εστραγκόν, ανακατέψτε και αφήστε τα να μαγειρευτούν για 10-15 λεπτά.

Βήμα 2: 2-3 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα προσθέστε τη φέτα. Αφήστε για 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και σερβίρετε.

🍴Παρακάτω είναι μερικά προϊόντα που χρειαστήκαμε για την συνταγή και μπορείτε να τα αγοράσετε:





Ευκαιρίες-Προσφορές σε επώνυμα Γυαλιά ηλίου & Μαγιό..

Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη