Λαχταριστά κεφτεδάκια με λιαστές ντομάτες και τυρί..!

Λαχταριστά κεφτεδάκια με λιαστές ντομάτες και τυρί..!

Ο Διαβατινός σεφ μας ετοιμάζει αυτήν την υπέροχη συνταγή.Τρυφερές και ζουμερές μπουκιές από λιαστή ντομάτα και απίθανα κεφτεδάκια βουτηγμένα σε κόκκινη σάλτσα με λιωμένο τυρί, σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά, όλα μαζί σιγομαγειρεμένα σε ένα κλασικό μαντεμένιο τηγάνι.

Η επιλογή του μαντεμένιου τηγανιού στη συγκεκριμένη συνταγή διευκολύνει καθώς το τηγάνι μπορεί να μπει στο φούρνο απευθείας από την εστία σας.


Τι θα χρειαστείτε (κεφτεδάκια): 
  • 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 500 γρ χοιρινό κιμά
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι (ή 1/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά)
  • 150 γραμμάρια λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 4 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι κατά βούληση (περίπου 1 κουταλιά της σούπας) και πιπέρι
Τι θα χρειαστείτε (σάλτσα): 
  • Λίγο λάδι από τις λιαστές ντομάτες
  • 800 gr περίπου σάλτσα ντομάτας πχ Pummaro
  • 180 gr μπαλάκια μοτσαρέλας κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση
  1. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τον κιμά, το αυγό και το αλεύρι και τις λιαστές ντομάτες (στραγγισμένες από το  λάδι τους το οποίο το κρατάτε), το τυρί, το σκόρδο, τον πελτέ, τη ρίγανη και τον βασιλικό. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώστε ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  2. Πλάστε περίπου 12 κεφτεδάκια.
  3. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (το μαντεμένιο τηγάνι της Lodge είναι ιδανικό) σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια για 3 έως 4 λεπτά το καθένα γυρίζοντάς τα ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε στα από το τηγάνι.
  4. Στο άδειο τώρα τηγάνι ρίξτε το λάδι που έχετε κρατήσει από τις λιαστές ντομάτες και προσθέστε και τη σάλτσα ντομάτας. Ανακατέψτε για 2-3 λεπτά ώστε να ανακατωθεί καλά το λάδι στη σάλτσα.
  5. Ρίξτε πάλι τα κεφτεδάκια στο τηγάνι, ρυθμίστε την εστία σας στο χαμηλό και αφήστε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα να σιγοβράσουν σκεπασμένα για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα κεφτεδάκια και να πήξει η σάλτσα.
  6. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ σε μέτρια φωτιά στα μισά του χρόνου μαγειρέματος.
  7. Όταν τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα, ρίξτε τις φέτες μοτσαρέλας πάνω από τα κεφτεδάκια και τοποθετήστε το τηγάνι κατευθείαν στο φούρνο.
  8. Ψήστε για 5-10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.



 Σημείωση: Η συνταγή έχει μεταφραστεί και προσαρμοστεί από το cafedelites.com.

Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη