Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Μια από τις πιο καθοριστικές στιγμές για τη σύγχρονη ιστορία του Ελληνισμού.


Η σειρά «Άλωση της Κωνσταντινούπολης» περιλαμβάνει 4 βιβλία ιστορίας, που αντιμετωπίζουν το καθένα από τη δική του σκοπιά την επικράτηση των Οθωμανών επί του Βυζαντίου και την Άλωση της Πόλης:
  • Η μάχη του Μαντζικέρτ και οι συνέπειές της στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, του Σ.Π. Λέκκα. 400 χρόνια πριν από την Άλωση, η γηραιά Βυζαντινή Αυτοκρατορία χάνει μια καθοριστική μάχη που είναι η αρχή του τέλους της παρουσίας της στη Μικρά Ασία.
  • Γιατί τούρκεψε το Βυζάντιο, του Γ. Μουστάκη. Από το Σχίσμα ως την Άλωση, ο συγγραφέας παρουσιάζει τα στοιχεία παρακμής της βυζαντινής κοινωνίας, τους υπόγειους αγώνες για την εξουσία, και τις εμφύλιες διαμάχες που οδήγησαν στην κατάρρευση του Βυζαντίου μπροστά στην Οθωμανική απειλή.
  • Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Τόμος 14ος, του Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου. Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, πιεζόμενη από Τούρκους, Σλάβους, Βούλγαρους και Φράγκους, χάνει κάθε δυνατότητα αντίδρασης στην επερχόμενη κατάρρευση.
  • Πολιορκία και Άλωση της Κωνσταντινούπολης, του A. Ντ. Μόρτμαν. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σπάνιο ντοκουμέντο: Γράφτηκε τον 19ο αιώνα από τον A.-D. Mordtmann, Γερμανό επιτετραμμένο των Χανσεατικών πόλεων στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος ζώντας εκεί έκανε εκτεταμένη έρευνα προκειμένου να καταγράψει το «ημερολόγιο» της Άλωσης. 
Μεταφράστηκε δε στα Ελληνικά το 1859 από Έλληνα μεταφραστή που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η παρούσα έκδοση αποτελεί απόδοση στη νέα ελληνική.
 
ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ  της Σειρά "Άλωση της Κωνσταντινούπολης" ΚΛΙΚ ΕΔΩ!


Ευκαιρίες / Προσφορές σε Γυαλιά ηλίου & Μαγιό..

Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη