Δυτική Ελλάδα : Το άγνωστο θεραπευτικό δάσος με τα ιαματικά λουτρά (βίντεο)

Γνωρίζατε το θεραπευτικό δάσος στην Κυλλήνη; Ένα μέρος ιδιαίτερο με ιστορία από την αρχαιότητα. Η Ελλάδα μας είναι ευλογημένη με πολλές περιοχές ιαματικών νερών, άλλωστε είναι ιδιαίτερα και όχι τυχαία αναπτυγμένος ο ιαματικός τουρισμός στην χώρα μας.


Οι ιαματικές πηγές των Λουτρών της Κυλλήνης είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Ωστόσο σε πολύ κόσμο σήμερα είναι άγνωστες και δεν τις έχουν επισκεφθεί. Εκεί κατά την αρχαιότητα υπήρχαν Ιερά του Ασκληπιού, της Αφροδίτης αλλά και άλλων θεοτήτων. Επίσης εκεί υπήρχε υδροθεραπευτήριο κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους αλλά και μετέπειτα όπως έχει αποκαλυφθεί από τα σωζόμενα ερείπια Ρωμαϊκών Λουτρών.

Τις ιαματικές πηγές του Κάστρου Κυλλήνης θα τις βρεις επί της βορειοδυτικής παραλίας της Πελοποννήσου, η οποία ανήκει στο νομό Ηλείας και ακριβώς απέναντι από τα νησιά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς. Απέχουν μόλις 6 χιλιόμετρα από την Κυλλήνη και 85 χιλιόμετρα από την Πάτρα.

Οι άγνωστες σε πολλούς πηγές και το θεραπευτικό δάσος, όπως αποκαλείται, βρίσκεται μεταξύ δύο σειρών από λόφους και οι οποίες σχηματίζουν κοιλάδα ανοιγόμενη προς τη θάλασσα σε απόσταση 330 μέτρων. Το δάσος χαρακτηρίζεται από πυκνή βλάστηση που έχει αιωνόβια δέντρα κυρίως ευκαλύπτους. Μπορεί να φανταστεί κανείς εικόνες από την αρχαιότητα όπου θα επισκέπτονταν τα λουτρά για ιαματικούς επίσης σκοπούς. Δεν είναι τυχαίο ότι το αποκαλούν ως το μυστηριακό spa της αρχαιότητας.

Όσον αφορά για την ονομασία Κυλλήνη, αυτή δόθηκε στα Λουτρά επειδή η Κυλλήνη που απέχει έξι χιλιόμετρα από το Κάστρο, ήταν γνωστή από την αρχαιότητα και ως λιμάνι και ως οικισμός. Οι εικόνες από ψηλά που προσφέρει το κανάλι Haanity του Youtube είναι εντυπωσιακές

Δείτε σχετικό βίντεο :


Πώς θα πας στα Λουτρά
Η πρόσβαση στη Λουτρόπολη δεν είναι δύσκολο. Μπορείς να πας με το αυτοκίνητο από Λεχαινά, έπειτα Κάστρο και μετά Λουτρά. Μια όμορφη διαδρομή με έναν ακόμη πιο όμορφο προορισμό…
προωθούμενο

   


Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη