Δημοτικό Σχολείο Διαβατού-Μέσης : Ο κήπος του σχολείου μας "ζωντάνεψε" και πάλι

Είναι η εποχή που η Περσεφόνη ανεβαίνει πάνω στην γαία, κοντά στην μητέρα της την Δήμητρα και η Γη ξαναγεμίζει όμορφα χρώματα.. 

Ευκαιρίες Αγορών

Μετά την τρίμηνη παρένθεση του χειμώνα, ο λαχανόκηπος του σχολείου στο διδακτήριο της Μέσης "ζωντάνεψε" και πάλι. Αφού καθαρίστηκε ο χώρος από τα υπολείμματα των φυτών του φθινοπώρου, οργώθηκε εκ νέου, φρεζαρίστηκε και ετοιμάστηκε για να δεχτεί τα νέα σπορόφυτα της άνοιξης.

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, τα παιδιά των Γ’ και Δ’ τάξεων έπιασαν τα φτυαράκια τους και, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου, φύτεψαν σπορόφυτα λαχανικών, που μας προμήθευσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, καθώς και πλήθος αρωματικών φυτών, χορηγία του Γεωπονικού Κέντρου του κ. Θεόδ. Γκαλίτσιου, τους οποίους και ευχαριστούμε για την ευγενική προσφορά τους.

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν τα μπεκ, που θα ποτίζουν τον μικρό μας κήπο, και ακολουθεί η περίφραξη του χώρου, για να διατηρηθούν τα νεόφυτά μας ασφαλή.

Κατά τη διάρκεια του φυτέματος ο ενθουσιασμός των μαθητών/τριών ήταν έκδηλος, τόσο γιατί θεωρούν τον κήπο δικό τους δημιούργημα όσο και γιατί τους δίνεται η ευκαιρία, στα πλαίσια των μαθημάτων και των εργαστηρίων δεξιοτήτων, να ασχοληθούν ενεργά με κάτι που θα ζωντανεύει και θα μεγαλώνει καθημερινά στα μάτια τους. 

Φώτος:





Ευκαιρίες Αγορών


Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη