Είναι η εποχή της Φράουλας - Πώς διαλέξουμε τις πιο νόστιμες

Η εποχή της φράουλας μπορεί να ξεκινά τώρα, αλλά φτάνει στο αποκορύφωμά της τον Ιούνιο. Τώρα είναι η ώρα να πάρετε τις φράουλές σας καθώς θα είναι στα καλύτερά τους. Οι φράουλες που θα επιλέξουμε για αγορά, πρέπει να είναι γυαλιστερές και σφιχτές, με κόκκινο βαθύ χρώμα και ο μίσχος να είναι καταπράσινος και φρέσκος.

Ευκαιρίες Αγορών

1. Τα καλά πράγματα έρχονται σε μικρό μέγεθος! Ίσως εκπλαγείτε αν μάθετε ότι το να επιλέξετε το μεγαλύτερο φρούτο είναι λάθος, καθώς τα μικρότερα είναι γεμάτα με περισσότερη γεύση! Γι’ αυτό μην "ενδίδετε" στις πολύ μεγάλες φράουλες -είναι πιθανό ότι τις έχουν γεμίσει με νερό για να φαίνονται πιο ζουμερές. Τα μαύρα σημάδια, επίσης, είναι ένδειξη ότι αρχίζουν να "σαπίζουν", γι’ αυτό μην τις προσθέσετε στο κεσεδάκι σας!

2. Ρουμπινί κόκκινο και πράσινα φυλλαράκια. Πάντα να επιλέγετε τις πιο κόκκινες και ώριμες φράουλες. Δεν θα ωριμάσουν πια όταν μαζευτούν, γι’ αυτό αποφύγετε όσες έχουν λευκά γύρω από το στέλεχος. Αναζητήστε φράουλες με φρέσκα, λαμπερά πράσινα φυλλώδη καπάκια. Θα πρέπει να είναι σταθερά στο άγγιγμα, αλλά όχι σκληρά, και να αποφύγετε φράουλες ζουλιγμένες ή ταλαιπωρημένες. Διαλέγουμε τις φράουλες και με τη μύτη! Πάντα τις μυρίζουμε προτού τις αγοράσουμε.

Μία ακόμη συμβουλή: Αν τα φύλλα δεν "κολλάνε" πάνω στο φρούτο αλλά το κλωνάρι τους απέχει λίγο από την κορυφή του, να ξέρετε ότι θα απολαύσετε γλυκές φράουλες. Επίσης, όσο πιο αραιοί είναι οι σπόροι μεταξύ τους, τόσο πιο γλυκές θα είναι οι φράουλες.

3. Πηγαίνετε τοπικά. Αν μπορείτε, προσπαθήστε να αγοράσετε φράουλες από τον παραγωγό, για να έχουν μαζευτεί πρόσφατα. Όσο πιο φρέσκια είναι η φράουλα, τόσο καλύτερη είναι η γεύση. Επίσης, χρειάζονται μεγάλη προσοχή στη μεταφορά τους για να μην λιώσουν, γιατί είναι πολύ ευαίσθητες.

Διατηρήστε τις φράουλες φρέσκες
  • Ανάλογα με το είδος και την εποχή του χρόνου, οι φράουλες μπορούν να διατηρηθούν για δύο ή τρεις ημέρες ολόφρεσκες.
  • Για να παρατείνουμε τη ζωή τους τις απλώνουμε σε ένα ρηχό πιάτο και σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας. Δεν αφαιρούμε το κοτσάνι από πριν, ούτε τις κόβουμε, γιατί θα μπει νερό στο εσωτερικό τους και θα χάσουν το άρωμα και τις βιταμίνες τους. Τις βάζουμε στο ψυγείο.
  • Πλένετε τις φράουλες, μόνο λίγο πριν φάτε. Ποτέ δεν τις μουλιάζουμε μέσα σε νερό, αλλά τις πλένουμε γρήγορα κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • Οι φράουλες απορροφούν νερό, γι’ αυτό να τις τινάζετε πάντα μετά το πλύσιμο ή να τις αφήνετε σε στραγγιστήρι για λίγο και ύστερα πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
  • Οι φράουλες μπορούν να καταψυχθούν, αλλά αυτό θα χαλάσει την υφή τους, οπότε, αφού ξεπαγώσουν, είναι καλύτερα να πολτοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική.
  • Εάν είναι δυνατόν, αφήστε τες στον ήλιο για μία ή δύο ώρες πριν τις φάτε για να αναδείξουν τη γεύση και το άρωμά τους.

Ευκαιρίες Αγορών


Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη