Δημοτικό Σχολείο Διαβατού-Μέσης : Δράσεις Αγωγής Υγείας

Δράσεις Αγωγής Υγείας σε θέματα "Σεξουαλικής Αγωγής" και "Πρώτων Βοηθειών"
Το διήμερο Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Απριλίου 2024, οι μαθητές/τριες των Ε’ και Στ’ τάξεων είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα εργαστήρια που διοργάνωσε το Κέντρο Υγείας Βέροιας, στο διδακτήριο του Διαβατού, στα πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που υλοποιούνται κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά στο σχολείο μας.


Τη Δευτέρα 8 Απριλίου οι μαθητές/τριες της Στ’ τάξης παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα "Σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία – Μεγαλώνοντας αλλάζω", με εισηγητές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. Βέροιας. Αφού ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν στις σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές που πραγματοποιούνται στο στάδιο της εφηβείας, οι μαθητές/τριές μας εξέφρασαν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους για όσα νιώθουν να τους συμβαίνουν και έλαβαν τις κατάλληλες απαντήσεις.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 9 Απριλίου, τη σκυτάλη πήρε η ενημέρωση για τις "Πρώτες Βοήθειες", από εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Υγείας, η οποία αυτή τη φορά απευθυνόταν στους μαθητές και στις μαθήτριες των Ε΄ και Στ΄ τάξεων, καθώς είναι πλέον στην κατάλληλη ηλικία να αναλάβουν δράση και να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε όποιον τη χρειαστεί, σε ζητήματα σχετικά με εγκαύματα, πνιγμό, τσίμπημα από έντομα και διάφορους μικροτραυματισμούς. 

Μετά το τέλος της παρουσίασης, οι μαθητές/τριές μας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για όσα έμαθαν και δήλωσαν έτοιμοι/ες να τα εφαρμόσουν, εάν υπάρξει ανάγκη!



Δημοσίευση σχολίου

Το τοπικό Portal Διαβατός Ημαθίας ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών του εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας, υβριστικά σχόλια ή σχόλια μη συμμορφωμένα με τους όρους χρήσης του blog, θα διαγράφονται! Ο «Διαβατός Ημαθίας» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές!

Νεότερη Παλαιότερη